İPhone’da senkronizasyon nasıl iptal edilir

İPhone’da senkronizasyonun iptal edilmesi, iOS işletim sisteminin birçok kullanıcısı için garip bir konu olabilir, iPhone cep telefonunu bilgisayarınıza bağladığınızda, iTunes programı ile otomatik bir senkronizasyon gerçekleştirir, bu da programı açmanıza gerek kalmadan otomatik olarak çalışır ve bu nedenle senkronizasyon iyi bir şeydir. Ancak, kullanıcıyı senkronizasyonu durdurmaya itebilecek birkaç neden vardır.

İPhone’da senkronizasyonu neden iptal ediyoruz?

İPhone, iTunes ve iCloud arasındaki senkronizasyonu otomatik olarak iptal etmek isteyebileceğiniz bazı noktaları size göstereceğiz:

  • Bağlanacağınız cihazın, iş cihazlarına veya halka açık bir bilgisayara bağlanmak gibi kişisel bilgisayarınız olmaması ve bu cihazla senkronize etmek istememeniz durumunda.
  • Bazen bazı bilgisayarların senkronizasyonu gerçekleştirmek için uzun bir zamana ihtiyacı olabilir, özellikle de cep telefonunuzun sahip olduğu veriler aceleye geliyorsa ve senkronizasyonun tamamlanmasını beklemek istemiyorsanız.
  • Bazıları ayrıca kişisel fotoğraflarının web’de bulunmaması için iCloud yedeklemesine sahip olmak istemeyebilir.
  • Veya kişisel dosyalarınızın bir dizi başka cihazla senkronize edilmesini istemeyebilirsiniz.

İPhone ve iTunes 12’de senkronizasyonu iptal edin

Aşağıdaki adımlar size yalnızca eşzamanlamayı nasıl iptal edeceğinizi gösterecektir. İTunes 12 kullanıyorsanız şu talimatları izleyin:

  • İPhone cihazını bilgisayarınıza kabloyla bağlamanız gerekir ve iTunes programının hızlı çalışması gerekir ve programın otomatik olarak açılması durumunda programı manuel olarak açabilirsiniz.
  • İTunes’un üst çubuğunda iPhone cihazınızın bir resmini bulacaksınız.Mobil sayfasına gitmek için üzerine tıklamanız gerekiyor.Sol menüden, sizi cihazın özetine götürmek için “Özet” e tıklamanız gerekiyor.
  • Özet sayfasının altında, yedekleme adı verilen Yedekleme adlı bir kutu bulacaksınız ve bu kutunun içinde otomatik olarak pacj yukarı başlıklı bir kutu bulacaksınız ve altında yedeklemeyi yapmak istediğiniz yöntemi seçebileceğiniz birkaç seçenek var.
  • Bu kutunun altında Seçenekler başlıklı başka bir kutu var ve bu kutunun içinden “Bu iPhone bağlandığında otomatik olarak eşzamanla” düğmesini iptal ediyoruz.
  • Ardından sayfanın altında “Bitti” butonuna tıklıyoruz.

Şu andan itibaren, bilgisayar aracılığıyla bağladığınızda iPhone ve iTunes 12 arasında senkronizasyon gerçekleşmeyecek.

İPhone ve iTunes 11 veya önceki sürümlerde eşzamanlamayı iptal edin

Basit bir soru akla gelebilir, iTunes 12 ve iTunes 11 arasındaki adımlar ve ayarlardaki fark nedir, adımların benzer olduğunu açıkça belirtmeliyiz, ancak iTunes 11’den önceki eski sürümler senkronizasyon iptal sayfasında bazı farklı seçeneklere sahiptir, şu talimatları izleyin:

  • Bu sefer, telefonu bağlamadan önce bilgisayarda iTunes programını açmanız gerekiyor.
  • İTunes programı içinden Tercihler sayfasına gitmeniz gerekir ve menüye, ardından tercihlere, ardından cihazlara erişerek bir Mac bilgisayardan erişebilirsiniz, ancak bir Windows bilgisayarınız varsa, Düzenle sayfasına girip Ayarlar’a giderek ve ardından taşıyarak ona erişebilirsiniz. Cihazlara ve bunu Alt + E düğmesine basarak kısaca yapabilirsiniz.
  • Şimdi iTunes programının içinde “iPhone, iPad ve iPod ile otomatik eşzamanlama” başlığını içeren seçenekler için bir kutu göreceksiniz ve burada onay kutusunu iptal etmeniz gerekiyor.
  • Sayfanın altındaki “Tamam” düğmesine tıklayın ve böylece iPhone ile iTunes arasındaki güvenlik iptal edildi ve artık iPhone’u bilgisayara bağlayabilirsiniz ve program hiçbir zaman otomatik olarak çalışmayacaktır.

İPhone’u manuel olarak senkronize edin

Önceki adımları uyguladıktan sonra, iPhone’un senkronizasyonunu iTunes 12 veya iTunes 11 veya daha önceki sürümlerle iptal etmek isteyip istemediğinizi, iPhone cep telefonunu bilgisayara bağladığınızda iTunes otomatik olarak çalışmaz, ancak iPhone her bağlandığında bunu manuel olarak yapmanız gerekir.

İPhone ve iTunes cihazıyla tüm verileri otomatik olarak yedekleyebileceğiniz senkronizasyonu hesaba katmalısınız ve bu çok gereklidir, özellikle iPhone biçimlendirmesi veya başka bir nedenle iPhone’da sahip olduğunuz verileri kaybederseniz, bu verileri geri yükleyebileceksiniz. Tekrar ve kolayca.

İPhone senkronizasyonunu iCloud ile iptal edin

İPhone ve iTunes senkronizasyonunu iptal etmek istiyorsanız, önceki adımları takip edebilirsiniz ve iPhone’un iCloud ile senkronizasyonunu iptal etmek istemeniz durumunda, IOS 10.3 veya sonraki bir sürümüne sahipseniz aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

  • İPhone mobil cihazda varsayılan Ayarlar uygulamasına gidin.
  • Ayarlar sayfasının üst kısmında adınızı bulacaksınız, üzerine tıklayın.
  • Şimdi sizi Apple Kimliği adlı bir sayfaya götürecektir.
  • Bu sayfanın alt kısmında Oturumu Kapat düğmesi vardır. Üzerine tıklayın.
  • Şimdi Apple Kimliği hesap verilerinizi girmeniz istenecek ve bundan sonra iPhone’umu Bul özelliği kapatılacak ve bundan sonra iPhone ile iCloud arasındaki senkronizasyon iptal edilecek.
  • Şimdi, takvim, Safari, paylaşımlar ve diğerleri gibi cihaz verilerini yedekleme seçeneğine yönlendirileceksiniz.
  • Bu sayfanın üst kısmında ek bir “Çıkış” düğmesi bulacaksınız, üzerine tıklayın.

İPhone’da iCloud, iOS 10.2 veya daha azıyla senkronizasyonu iptal edin

Cep telefonunuzda IOS 10.2 veya daha azı varsa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Doğrudan iPhone Ayarları uygulamasına gidin.
  • İCloud sayfasını arayın ve üzerine tıklayın.
  • Şimdi, iCloud’dan Çıkış Yap düğmesine tıklayın.
  • İPhone’dan iCloud’un kaldırılmasını onaylamanız için bir açılır pencere görünecektir.
  • Ardından, iPhone’da kopyasını almak istediğiniz verileri seçmeniz gerekiyor.
  • Sizden Apple ID verilerinizi girmeniz ve ardından iCloud’u Kapat düğmesine tıklamanız istenecektir.