Instagram ve Facebook Messenger’ın Vanish Modu nedir

Görüntülendiğinde kaybolan mesajlar

Kaybolma Modu

Farklı Facebook mesajlaşma platformları arasındaki entegrasyonu hiç beğenmeyebilirsiniz, ancak bu sayede farklı yenilikleri uygulamanın çok daha kolay olduğu kabul edilmelidir. Hem Instagram hem de Facebook Messenger’a ulaşan en sonuncusu sözde “Kaybolma Modu” dur.

Bu, bizi kolay ve hızlı bir şekilde anlamak için, ne fazla ne de azdır. geçici gönderme olasılığı Alıcı onları gördükten sonra kendi kendine yok etme yeteneğine sahip mesajlar veya mesajlar. Yani, sizinle sohbet eden kişi modu etkinleştirirse ve ondan bir mesaj alırsanız, onu okur okur okumaz, mesaj sadece silinir ve artık mevcut olmaz.

Ya da neredeyse, çünkü gizlilik düzeyini belirli bir noktada iyileştirme fikriyle gündeme gelse de (yazılı bir kayıt bırakmaktan kaçınmak) bu, önceden bir ekran görüntüsü almanın hala mümkün olduğu anlamına gelmez. Ancak bu, herkesin takdir etmesi gereken başka bir hikaye.

Burada önemli olan, kendi mesajlarını silme alışkanlığı olan tüm kullanıcılar için hem kendileri hem de gönderildikleri kişi için ilginç olabilecek ekstra bir yenilik olmasıdır.

Bu yeni işlev elbette Facebook tarafından icat edilmedi. Instagram’da TikTok ile yüzleşmenin bir yolu olarak Makaraların gelişiyle aylar önce gördüğümüz gibi, bu Snapchat’in daha önce tanıttığı bir şey başlangıçta ve uygulamayı keşfeden kullanıcılar arasında çok popülerlik kazanmasını sağladı.

Artık tam olarak ne olduğunu bildiğinize göre yeni “Kaybolma Modu” Instagram ve Facebook Messenger’ın nasıl çalıştığını ve nasıl etkinleştirildiğini görelim.

Instagram ve Facebook Messenger’da geçici mesajlar nasıl kullanılır?

Instagram ve Facebook Messenger’ın yeni geçici mesajlarının veya “Vanish Modu” nun çalışması çok basit. Bir kişi veya bir grup insanla bir görüşme açtığımızda, söz konusu sohbetin yapılandırmasında bu işlevi etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu ayara girmenin başka bir yolu, bir sohbet penceresinde parmağınızı yukarı kaydırmaktır. Seçenek göründüğünde, istediğiniz gibi etkinleştirir veya devre dışı bırakırsınız ve hepsi bu. O andan itibaren, gönderdiğiniz tüm mesajlar, hitap ettikleri kişi veya kişiler tarafından okunduktan kısa bir süre sonra silinecektir.

Bu yeni seçenek, şu andan itibaren tüm kullanıcılara dağıtılacaktır. Bu, zaten aktif durumda olabileceğiniz veya biraz beklemeniz gerektiği anlamına gelir. Ama önemli olan şey, onların ne oldukları, nasıl çalıştıkları ve yazdıklarınızın sonsuza kadar kaydedilmesini istemediğiniz her bir konuşmada onlara verebileceğiniz olası kullanımlar hakkında zaten net olmanızdır.