Facebook Hesabınıza Erişimi Olan Uygulamalar Nasıl Kaldırılır

Facebook’ta gizlilik ve güvenlik kusurları

Şüphesiz kendini şu durumda gördün bir web sitesine, hizmete veya uygulamaya erişim ve oturum açması için kullanıcınızı oluştururken, Facebook hesabınız seçenekleri arasında. Basit ve fazla önemi olmayan bir şey gibi görünüyor, ancak bu şekilde oturum açmamız ne anlama geliyor?

Kullanıcı hesabımızı herhangi bir yerde tanımlama yöntemi olarak kullandığımızda, söz konusu platforma kesin hesabımıza erişim ve bilgiler : kişilerimizin isimleri, bildirim gönderme ve hatta kendi profilimizde yayınlama imkanı. Tüm bunlar genellikle yasal dayanaklarına ve gizlilik politikasına başvurma davetiyle birlikte “kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için bilgilerinizi kullanacağız” soyadlarıyla kamufle edilir. Çok azının danışmanlıkla sonuçlandığı bilgiler.

Dolayısıyla, hesabınızla o kadar çok hizmete giriş yaptıysanız, numarayı veya adlarını artık hatırlamıyorsanız, aşağıda gösterilen bu listeye göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Hesabınıza erişimi olan uygulamaları mobil cihazdan silin

Bu uygulamaların veya hizmetlerin hangileri olduğunu belirlemek istemeniz durumunda cep telefonundan , aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

  • Facebook uygulamasından hesabınıza erişin.
  • Alt çubuktaki üç çizginin menüsüne tıklayın.
  • Buradan, “Ayarlar ve gizlilik” bölümünü bulana kadar aşağı kaydırın ve açılır menüden ayarlar menüsüne erişin.
  • Bu menüde “Uygulamalar ve biz siteler” bölümünü bulmanız ve üzerine tıklamanız gerekecektir.
  • “Oturum Facebook ile başladı” seçeneğine tıklayın.

Tam bu menüde, hesabımızdaki belirli bilgilere bir şekilde veya başka bir şekilde erişebilen tüm bu uygulamaları, hizmetleri ve web sayfalarını görebileceğimiz yerdir. Bu tür izinler için 3 tür durum vardır:

  • Varlıklar : en son erişimleri ifade ederler. Bu listeye ne zaman eklendiklerini Facebook’un bize kendi isimleri altında sağladığı bilgilerde görebilirsiniz.
  • Süresi doldu : Kabul edilmiş olsa bile 90 günden uzun süredir kullanılmayan izinler.
  • silindi : Burada görünen uygulamalar ve hizmetler, hesabımızı sildiğimiz veya Facebook’un kendisinden erişimi iptal ettiğimiz uygulamalardır.

Etkin veya süresi dolmuş listelerden herhangi bir hizmeti silmek istiyorsanız, adının solundaki düğmeyi seçmeniz ve ardından “Sil” i işaretleyen mavi düğmeye tıklamanız yeterlidir. Otomatik olarak elenen grubun bir parçası olacaklar.

Hesabınıza erişimi olan uygulamaları bilgisayardan silin

Aksine, bu erişimleri ortadan kaldırmak istiyorsanız bilgisayarınızın tarayıcısından aşağıdaki adımları gerçekleştirmelidir:

  • Facebook hesabınıza tarayıcıdan erişin.
  • Bir aşağı okla gösterilen sağdaki sonuncusu olan üst çubuktaki “Hesap” düğmesine tıklayın.
  • “Ayarlar ve gizlilik” üzerine tıklayın ve bundan sonra “Ayarlar” bölümüne erişin.
  • Bu yeni pencereden, sol kenar çubuğundaki “Uygulamalar ve web siteleri” ni tıklamanız gerekecektir.

Burada, akıllı telefonumuzdan yapılacak işlemde gördüğümüz gibi, söz konusu izinlerin farklı durumlarına sahip olacağız. Bunlardan herhangi birini iptal etmek için, adın sağındaki düğmeyi seçmeniz ve ardından “sil” düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Facebook’taki verilerinizin güvenliğini artırın

Facebook hesabını kurtar

Facebook’taki verilerinizin gizliliğini iyileştirmek için en ilginç ayarlardan biri, bu üçüncü taraf uygulamalarına ve hizmetlerine erişimi sınırlayın .

İster cep telefonunuzdan ister bilgisayarınızdan erişin, aynı “Uygulamalar ve web siteleri” bölümünde “Uygulamalar, web siteleri ve oyunlar” adlı bir seçenek bulacaksınız, evet, çok sezgisel değil . Bu bölümü etkinleştirerek, Facebook hesabımızla herhangi bir uygulamaya, web sitesine veya oyuna erişim olasılığını sınırlayabiliriz. Bu şekilde, başka birinin yanlışlıkla profilimizdeki bilgilere erişimi olan hizmetler listesine sızmasını önleyeceğiz.